O nama

Konoba Griblja smještena je u Sukošanu, tipičnom dalmatinskom mjestu u blizini Zadra.

Starinsko kameno zdanje nedaleko od mora ima sve pogodnosti i udobnost modernog doba. Ambijent Griblje odiše dalmatinskim podnebljem. Stari uporabni predmeti i ručni radovi krase kamene zidove.

Gosti restorana mogu uživati u tradicionalnom dalmatinskom ambijentu s 50 sjedećih mjesta i udobno se smjestiti uz kamin iz kojeg lagano pucketa vatra i zagrijava prostor u zimskom periodu, dok u ljetnom periodu mogu uživati na našoj terasi koja broji 40 sjedećih mjesta. Za intimna druženja omogućili smo privatnu salu za max 12 osoba. Ponuda se temelji na modernoj dalmatinskoj kuhinji s naglaskom na svježe sezonske namirnice. Na našim stolovima uvijek su svježe, kvalitetne namirnice kao što je divlja bijela riba, lignje, škampi i školjke.

U Griblji vas očekuju i autorska jela chefa Brace Sanjina poput Carpaccia od dimljene sabljarke na orzu i brusnicama s Timut paprom, Pšenice s dimljenim plodovima mora i carpacciom od kamenice, Trisotto s jadranskom sipom, carpacciom od sipe, concasseom od rajčice i kremom od mrkve. Uz morska i autorska jela uživati možete i u Beefsteaku od konjskog mesa s Demi-glace umakom, Beefsteaku u umaku od prošeka s pireom od badema i Foie gras medaljonima u umaku od konjaka s tigrastim kozicama, crumbleom od lješnjaka i kremom od Granny Smith jabuke.

Jela konobe Griblja spoj su tradicionalne i suvremene gastronomije i naš Jelovnik mijenjamo sezonski. Vinu, kao glavnom pratećem piću u dalmatinskoj tradiciji poklanja se izuzetna pozornost. Uz vrhunsku hranu potrudili smo se i u Vinsku kartu sabrati najbolja hrvatska vina i pjenušce iz svih regija, kao i vrhunska strana vina.

U sklopu naše Konobe nalazi se i Cigar Room koji vam nudi najbolje svjetske cigare, duhanski pribor, cognace, whiskeye i šampanjce tako da možete uživati u intimnoj atmosferi u odabranom društvu.